cvetnacajanka
Baštovanstvo

Cvetna FloraDela slavljenička čajanka

Pre nekoliko dana proslavila sam pet godina ove FloraDela cvetne priče! Uvek obeležavam i slavim 6.oktobar, jer sam tada, 2018. godine, pokrenula zvanično ovaj blog i IG profil za deljenje znanja, iskustva i ljubavi prema cveću, baštovanstvu i cvetnoj istoriji sa vama ljubiteljima.

Mnogo sam ponosna i srećna zbog svega urađenog kao i zbog onoga što je u planu.

Na blogu do sada imate oko 80 tekstova (biće uskoro novih), newsletter se vratio nakon letnje pauze u novom ruhu i ide jednom-dvaput mesečno (zavisno od sezone), dok na Instagramu redovno objavljujem sadržaj u vidu priča, cvetnih izveštaja kao i predloga/saveta uz druge stvari koje me raduju i koje volim da podelim sa vama (@floradela_ https://www.instagram.com/floradela_/ ). Uz dva besplatna Vodiča od ranije za newsletter društvo, imam i dva koja se mogu poručiti- ,,Vodič za jesenje lukovice” i novi ,,Cvetni vodič kroz godinu”, koji su jako praktični i velika podrška za sve baštovane (više informacija u newsletteru i na IG).

Veliku radionicu o uzgoju cveća i osnovama baštovanstva ,, Moja cvetna bašta” održavam tokom proleća i jeseni online ili uživo (za uzgoj cveća u dvorištu i na terasi za saksije), dok dvaput godišnje držim i specijalnu radionicu posvećenu uzgoju cveća za branje/ Cut Flower Garden za sebe i/ili za biznis. O radionicama i terminima pišem redovno na IG i u newsletter-u.

Imam i veliku novost, a to je da radim na svojoj prvoj knjizi! Radujem se jako.

Toliko o ovoj temi, a sada da pokažem kako je izgledala ova slavljenička cvetna čajanka.

Prvo smo bile u cvetnoj baštici da se fotografišemo dok je osvetljenje bilo pogodno i koja je za ovu posebnu priliku bila okićena trakama. Posle smo prešle u moj cvetni studio za čajanku (ovde održavam radionice uživo). Imala sam kao posebne cvetne gošće drage Unu i Isidoru iz Branc Gardena https://www.instagram.com/brancgarden/ (online magazine o hrani i baštovanstvu, velika preporuka za praćene na IG i uskoro sajtu) sa kojima se od ranije dogovaram za viđanje (Una je jedna od mojih prvih cvetnih učenica) i sad smo uspele baš za ovaj datum.

Cvetnu čajanku sa dezertima pripremila sam u engleskom stilu. Pravila sam nam, da se zasladimo uz čaj, englesku Victoria Sponge biskvit tortu, obavezne skonse uz puter i džem od jagoda i čoko kolačiće punjene Nutelom (koje sam malko više ispekla:). Una i Isidora su napravile englesku pound cake sa maskarpone sirom i slatkim od ruža kao poklon uz seme i lukovice koje su mi donele. Torte smo ukrasile jestivim ružama iz moje bašte. Moja mlađa ćerka nam je pravila društvo i najviše uživala.

Bilo je čarobno.

Ostaviću da pogledate nekoliko fotografija koje sam jedva odabrala jer je Una fotaparatom uhvatila sve toliko lepo.

cvetnacajanka

 

cvetna zabava

Baš smo uživale. Cvetnim razgovorima nikad kraja.

Definitivno pravim još ovakvih druženja.

Sve fotografije je napravila Una Branc Garden, osim ove na kraju koja je mojim telefonom uhvaćena.

 

Hvala na čitanju i širenju cvetnih ljubavi, divno cvetno društvo!

Svako dobro vam želim i čujemo se!

2 Comments

 • Una

  Prelep tekst, a tako smo se i proveli! Hvala jos jednom puno na pozivu. Neka je jos puuuuuno godina pred ovim jedinstvenim cvetnim projektom 🩷
  Nezaboravna je cajanka bila i radujemo se buducim druzenjima!

  Una i Isi

  • floradela

   Obavezno se opet cvetno družimo!
   Mnogo nam je lepo bilo jesenas. Radujem se unapred novim cvetnim susretima i druženju, drage moje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!