O meni

Zdravo!

Ja sam Delorija.

Blog FloraDela nastao je iz moje ljubavi prema cveću i svemu onom što me inspiriše u vezi sa njim. floradelaBlog je posvećen svim ljubiteljima cveća i predstavlja mesto na kome delim svoje baštovanske priče, iskustva i savete o uzgoju cveća, cvetne planove, kao i razmeni iskustva i predloga sa svima vama.

Kao istoričarka i velika zaljubljenica u cveće i knjige, potpuno sam opčinjena odnosom čoveka i cveća tokom istorije. Uz tekstove o baštovanstvu i cveću ( saveti za npr. Senovita bašta- cveće za senovita i polusenovita mesta u bašti), naći ćeš i tekstove iz, kako ja to volim da zovem, “cvetne istorije“, priče iz različitih perioda zanimljive zajedničke prošlosti i međusobnim uticajima (predlog za početak Kada je bašta zavodila kraljicu… Elizabeta I i razvoj baštovanstva u Engleskoj).

Pored baštovanskih i istorijskih tekstova, čekaju te  inspiracija i preporuke u vidu knjiga, filmova, izložbi, baštovanskih emisija, putovanja i dizajna (npr.  Zimske cvetne preporuke ) koje slavi bašte i cveće širom ove naše divne planete.

Nadam se da ću na ovaj način podstaći i inspirisati i tebe da uneseš više cveća u svoj život, da počneš da ga sadiš, ali i da zasadiš još koju cvećku više u bašti, dvorištu i u saksiji na terasi.

Nek nam cveće i priroda budu učitelji na putu da razumemo, poboljšamo i zavolimo više sebe i svet oko sebe.

Ako si za dozu cvetne ljubavi i inspiracije, na pravom si mestu!

P.S. Za dodatne cvetne novosti u vidu saveta i predloge možeš se prijaviti na mesečni FloraDela newsletter popunjavanjem prijave na glavnoj stranici sa desne strane gore.

 

Dobrodošli!

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!