O meni

Zdravo!

Ja sam Delorija.

Blog FloraDela nastao je iz moje ljubavi prema cveću i svemu onom što me inspiriše u vezi sa njim. floradelaBlog je posvećen svim ljubiteljima cveća i predstavlja mesto na kome delim svoje baštovanske priče, iskustva i savete o uzgoju cveća, cvetne planove, kao i razmeni iskustva i predloga sa svima vama.

Kao istoričarka i velika zaljubljenica u cveće i knjige, potpuno sam opčinjena odnosom čoveka i cveća tokom istorije. Uz tekstove o baštovanstvu i cveću ( saveti za npr. Senovita bašta- cveće za senovita i polusenovita mesta u bašti), naći ćeš i tekstove iz, kako ja to volim da zovem, “cvetne istorije“, priče iz različitih perioda zanimljive zajedničke prošlosti i međusobnim uticajima (predlog za početak Kada je bašta zavodila kraljicu… Elizabeta I i razvoj baštovanstva u Engleskoj).

Pored baštovanskih i istorijskih tekstova, čekaju te  inspiracija i preporuke u vidu knjiga, filmova, izložbi, baštovanskih emisija, putovanja i dizajna (npr.  Zimske cvetne preporuke ) koje slavi bašte i cveće širom ove naše divne planete.

Nadam se da ću na ovaj način podstaći i inspirisati i tebe da uneseš više cveća u svoj život, kako u bašti i u dvorištu tako i u saksijama na terasi.

Imam i jednu lepu cvetnu novost. Pokrenula sam 2020. godine radionice o baštovanstvu i uzgoju cveća (FloraDela Cvetna škola) za ljubitelje cveća koji bi želeli da nauče kako da sami uzgajaju cveće. Na proleće počinjemo sa novim ciklusom radionica za novu cvetnu sezonu i mnogo se radujem tome. Više o radionicama, temama i terminima javljam u newslewtter-u i na svom profilu na Instagramu (@floradela_) .

Za dodatne cvetne novosti u vidu saveta i predloga kao i baštovanske Vodiče na poklon (,,Vodič za baštu na balkonu” i Vodič ,,Cveće za pčele”) možeš se prijaviti na mesečni FloraDela newsletter popunjavanjem prijave na glavnoj stranici sa desne strane gore ili ako gledate sa telefona onda skroz dole.

Nek nam cveće i priroda budu učitelji na putu da razumemo, poboljšamo i zavolimo više sebe i svet oko sebe.

Ako si za dozu cvetne ljubavi i inspiracije, na pravom si mestu!

 

Dobrodošli!

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!