O meni

Zdravo!

Ja sam Delorija.

Blog FloraDela nastao je iz moje ljubavi prema cveću i svemu onom što me inspiriše u vezi sa njim. floradelaBlog je posvećen svim ljubiteljima cveća i predstavlja mesto na kome delim svoje baštovanske priče, iskustva i savete o uzgoju cveća, cvetne planove, kao i razmeni iskustva i predloga sa svima vama.

Kao istoričarka i velika zaljubljenica u cveće i knjige, potpuno sam opčinjena odnosom čoveka i cveća tokom istorije. Uz tekstove o baštovanstvu i cveću ( saveti za npr. Senovita bašta- cveće za senovita i polusenovita mesta u bašti ili Cinije ), naći ćeš i tekstove iz, kako ja to zovem, “cvetne istorije“, priče iz različitih perioda zanimljive zajedničke prošlosti i međusobnim uticajima (predlog za početak Kada je bašta zavodila kraljicu… Elizabeta I i razvoj baštovanstva u Engleskoj ili Istorija lala u Osmanskom carstvu i ,,Doba lala” .

Pored baštovanskih i istorijskih tekstova, čekaju te  inspiracija i preporuke u vidu knjiga, filmova, izložbi, baštovanskih emisija, putovanja i dizajna koje slavi bašte i cveće širom ove naše divne planete (npr.  Cvetne preporuke (leto 2020) ili Cvetne destinacije- Beč i carski vrtovi .

Nadam se da ću na ovaj način podstaći i inspirisati i tebe da uneseš više cveća u svoj život, kako u bašti i u dvorištu tako i u saksijama na terasi.

Za sve vas koji želite da naučite kako da sami uzgajate cveće i dobijete objedinjena znanja i iskustvo na jednom mestu,  pokrenula sam 2020. godine cvetne edukacije u vidu radionica i vebinara o baštovanstvu i uzgoju cveća (FloraDela Cvetna škola). Možeš pročitati tekst o prvim radionicama uživo i temama ovde Radionice o uzgoju cveća (FloraDela Cvetna škola). Od prošle jeseni 2021. održavam radionice i online kao vebinare za sve koji ne mogu da prisustvuju uživo i radi lakše organizacije. Više o radionicama, temama i terminima javljam u mesečnim newslewtter-u i na svom profilu na Instagramu (@floradela_) .

Za dodatne cvetne novosti u vidu saveta i predloga kao i baštovanske Vodiče na poklon (,,Vodič za baštu na balkonu” i Vodič ,,Cveće za pčele”) možeš se prijaviti na mesečni FloraDela newsletter popunjavanjem prijave na glavnoj stranici sa desne strane gore ili ako gledate sa telefona onda skroz dole.

Nek nam cveće i priroda budu učitelji na putu da razumemo, zavolimo i poboljšamo više sebe i svet oko sebe.

Ako si za dozu cvetne ljubavi i inspiracije, na pravom si mestu!

 

Dobrodošli!

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!